Om bröllopsfotografering

Vad roligt att ni har hittat hit och tack för att ni överväger att anlita mig som bröllopsfotograf på er stora dag!

Som ni förstår så är det en stor ära att få uppdraget att få lov att föreviga en av de viktigaste dagarna i en människas liv.  Jag hoppas och tror att ni överväger att anlita mig för att ni gillar mitt bildspråk och mina bilder. Har ni tagit er en titt i portfolion här så ser ni att jag nästan uteslutande fotograferar i miljö och inte i fotostudio. Jag kan sy ihop en oändlig massa alternativ och upplägg när det gäller allt det praktiska så som fotoalbum, fotoböcker, printar, tackkort, antal timmar och antal bilder MEN när det gäller bildspråket är det värre. Exempelbilderna på sidan är naturligtvis bara just exempelbilder men det ger er en bra hint om hur mina bilder ser ut och hur jag jobbar.

Hur gör vi för att anlita dig som vår bröllopsfotograf?

Enklast är att först maila mig och höra om ert datum är ledigt. Är det ledigt så bokar jag gärna in en tid med er för konsultation. Varje bröllop och varje brudpar är unika och jag vill veta hur just ni tänker er dagen, fotograferingen och bilderna. Vi går igenom tänkbara fotoplatser, tider och upplägg. Vi går då också igenom vad som skulle kunna stå i ett kontrakt.

Kontrakt!?

Japp, kanske formellt och lite tråkigt men en säkerhet för oss alla. Ni är säkra på att jag verkligen har avsatt rätt tid och datum för er och att jag inte helt plötsligt har bokat in andra uppdrag samma datum. För mig är det skönt att ha all viktig fakta om tider och platser på papper. I kontraktet framgår även val av paket, fotograferingstid, ev resekostnader, maxtid för leverans, betalningsvillkor mm.

Pris?

Jag kan erbjuda olika paket och antal timmar, allt i från en session på 1 timma & upp till ca 12 timmar. Priset börjar på 6 400:-. I alla priser ingår ett konsultationsmöte, fotografering samt alla* urvalsbilder som grundredigerade digitala bilder. (*Begränsat antal bilder i 1 timmes paketet.) Antalet bilder beror naturligtvis på hur lång tid jag är med er under dagen. Extra reskostnad för resor utanför Göteborgs & Kungälvs kommun tillkommer & en milersättning på 40:-/mil tillkommer alltid. Kontakta mig för fullständig pdf med info & priser.

Hur länge ska man ha med bröllopsfotografen?

Ju längre tid jag får lov att vara med desto fler moment, större variation & fler bilder blir det naturligtvis. Är jag med hela dagen så kommer ni att få ett fantastiskt material som återberättar hela er bröllopsdag med allt vad det innebär. Då kan vi också vara mer spontana när det gäller bilderna på bara er två. Vi kan också komplettera med några då ljuset är som bäst om än bara för 2 minuter under middagen. Självklart är det en kostnadsfråga att ha mig med hela dagen och om man funderar på att anlita mig en halv dag så är det kanske roligare att ha med mig under förberedelserna och vigseln än under vigseln & middagen. Funderar ni på en kort session före eller efter vigseln så skulle jag spontant säga, efter (om det inte är så att ni gifter er på eftermiddagen i december…). Då är ni gifta och nervositeten har släppt. Kanske ligger inte precis vart enda hårstrå på rätt plats men det är väl kanske inte det som är det viktigaste utan att bilderna känns äkta och naturliga.

Vad gör vi om det blir dåligt väder?

Om det regnar så hittar vi alternativ i miljön. Kanske finns det ett stort träd eller ett tak, kanske finns det en lada eller ett valv. Bilder med regn och dess tillbehör så som paraplyer, gummistövlar, & regnvåta fönsterrutor kan bli fantastiskt bra bilder men självklart ska ni inte behöva bli blöta. Det är väldigt sällan som regnet står som spön i backen under en hel dag men detta är en av de saker vi går igenom & pratar om när vi ses innan. En annan sak som kan vara bra att veta är att för mig som fotograf så är inte sol & blå himmel det bästa vädret. Jag ser gärna stora dramatiska moln och lite mulet väder så att ljuset blir jämnt & fint. Tänk gärna på det innan ni önskar vädergudarna om perfekt blå himmel ;).

Vad händer efter fotograferingen, när får vi våra bilder?

När fotograferingen är slut börjar en ny viktig del av mitt arbete, urvalet & redigeringen. Denna delen av processen är faktiskt den som tar längst tid eftersom varje enskild bild “framkallas” separat.
Jag lägger inte onödig tid på att retuschera er till perfektion eftersom jag är av åsikten att naturligt är det som är vackrast.
Däremot använder jag mig ibland av en teknik där jag med hjälp av färg och oskärpa förstärker bildernas känsla. Jag gör alltid mitt bästa för att ni ska få era bilder så snart som möjligt. Ibland, speciellt under högsäsong kan det dock ta längre tid men jag garanterar alltid en leveranstid på max 6 veckor. Bilderna levereras högupplösta på USB minne vilket gör att ni själva kan kopiera tackkort, förstoringar mm. (Jag avsäger mig dock allt ansvar för vad labbet levererar.) Jag kan leverera lyxiga utskrifter på bästa Fine Art papper både för tackkort och förstoringar och hjälper er mer än gärna med detta. Hör av er för priser på detta.

Kan man beställa fotoalbum?

Självklart! Jag skulle dessutom säga att det är en rekommendation att beställa ett album!
För digitala bilder i all ära MEN handen på hjärtat, kommer ni verkligen att göra de där fantastiska böckerna och förstoringarna!?!? Jag vet av erfarenhet att det digitala bilderna i många fall kommer att förbli digitala filer på ett USB minne i en byrålåda! Om ni anlitar mig för detta så gör jag ett egendesignat album till er och ni har för all framtid era bröllopsbilder i bästa fysiska form :).
Jag har olika alternativ när det gäller både storlekar, material och pris. Kontakta mig gärna så berättar jag mer!

fotoalbum, fine art

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Menu