nytt

Johnny på Björlanda Prästgård

Livet blir inte alltid som man tänkt sig… Det vet Johnny Lundin som jag fotograferade på Björlanda Prästgård för ett tag sedan.

Björlanda Prästgård är ett stödboende för män med missbruksproblem som drivs av Räddningsmissionen. Under det senaste halvåret har jag varit där ute vid ett flertal tillfällen, dels för Räddningsmissionens egna tidning Din Nästa men även tillsammans med Kajsa Asp Jonson på Mersmak Kommunikation för att få provsmaka deras närodlade produkter.

Men mitt senaste besök på prästgården var för att plåta Johnny Lundin för Din Nästa.
Johnny är tillsammans med sin älskade hund Moa är en av de åtta männen som bor på prästgården. Han kom dit i september 2011 & sedan dess har han varit ren! Johnny som drömde om en karriär inom idrotten men testade drogerna & fastnade i ett missbruk av amfetamin & kokain. Han har druckit & knarkat mer eller mindre varje dag i sitt vuxna liv men nu är han alltså drogfri!

På gården finns ett gammalt sädesmagasin som numera kallas för Äppelhuset. Det ska användas som konferenslokal & detta har Johnny med sina snickarkunskaper precis ställt färdigt.
Det var under arbetet med detta som han märkte att han inte orkade lika mycket längre & dessutom hade han vansinnigt ont i magen. I december upptäckte man en stor tumör i Johnnys mage och efter en operation kunde man konstatera att den spridit sig så pass mycket att den inte gick att operera bort utan nu behandlas han med cellgifter. Framtiden är minst sagt oviss men Johnny & Moa har fått tak över huvudet & någonting att kalla hem.

Johnny Björlanda Prästgård, fotograf Katja Ragnstam, fotograf göteborg, fotograf kungälv

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *