nytt

När skogen doftar av ramslök

Läckö-Kinnekulle

I dagarna två har jag det stora nöjet att med Västsvenska Turistrådet samt Destination Läckö-Kinnekulle åka runt på en matresa med “ramslöken” som huvudperson. I bygden kring Läckö-Kinnekulle bland journalister, fotografer & matbloggare går jag omkring, äter, plåtar & njuter.
I fantastiskt försommarväder har vi besökt Berget Orangerie, Kinnekulle BryggeriForshems Gästgivaregård & naturligtvis promenerat “Ramslökspromenaden” i Munkängarna.

Förutom en ganska medioker frukost hemma i radhuset i Kungälv har jag fått  avnjuta inte mindre än 8 st (3 rätters lunch & 5 rätters middag) fantastiska maträtter!!!! Det har varit allt i från gudomlig rostbiff av dovhjortskalv, till citrusconfiterat fasanbröst, panerad aborre & ramslökssoppa till rågmjölspannkaka, pösmunk & granskottsglass! Allt närproducerat naturligtvis!

matfotograf, katja ragnstam, fotograf, läckö, kinnekulle, ramslök, pesto

Pesto av… RAMSLÖK såklart!!!

matfotograf, katja ragnstam, fotograf, läckö, kinnekulle, ramslök

I naturreservatet vid Munkängarna växer det oändliga mängder med väldoftande Ramslök!

Forshems Gästgivaregård avnjöts en 5 rätters middag. Här jobbar man uteslutande med leverantörer i från närområdet & menyn sätts efter de bästa råvarorna för dagen!  Örtmarinerad pannstekt rostbiff av dovhjortskalv med potatisbakelse, murkelsås & lingkonsylt

matfotograf, katja ragnstam, fotograf, läckö, kinnekulle, ramslök, IPA från Kinnekulle Bryggeri

Indian Pale Ale från Kinnekulle Bryggeri. Ramsökssoppa med ostgiffel & äggrulle.

Kinnekulle Bryggeri

Citrusconfiterat fasanbröst med ramslökspesto & havtornsglaze. Råmjölkspannkaka, pösmunk & granskottsglass.

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *